”Jari vakuuttaa osaamisellaan”

Jari tekee teräviä, jopa kiusallisia havaintoja ja esittää asiansa vakuuttavasti. Ympäristöstään kiinnostuneet tarvitsevat Jari Ihosen asiantuntemusta ja kokemusta kestävissä energiaratkaisuissa juuri nyt.

-Janne Käpylehto, kehitysjohtaja, energia-asiantuntija, Vantaa


Jarin energia-asiantuntemusta tarvitaan eduskunnassa enemmän kuin koskaan. Jari ei pelkää haasteita ja vakuuttaa osaamisellaan.

-Marjut Joensuu, puheenjohtaja, Espoon Vihreät


Koko ikänsä Jarin tunteneena voin sanoa, että Jari ei ole mikään tuuliviiri. Jos Jari johonkin asiaan keskittyy, hän syventyy siihen kunnolla ja loppuun asti. Näin hän on tehnyt jo alakoululaisesta asti.

Jarilla on kotoa saatu korkea moraali ja perusarvot, joita hän kunnioittaa. Jari ei myöskään kuvia kumartele tai kiertele vaikeitakaan asioita. Jos hänellä on mielipide tai useimmiten vielä faktaa jostakin, hän ilmaisee sen suoraan ja rohkeasti riippumatta siitä kenen varpaille silloin mahdollisesti astuu. Se voi hetkellisesti tuntua jopa töykeältä, mutta on pitemmän päälle parempi vaihtoehto kuin joka suuntaan kumartelu. Silloin kun yleensä tulee pyllistäneeksi toiseen suuntaan.

-Merja Ihonen, Jarin isosisko


Harrastamme molemmat shakkia. Minä olen tuollainen keskitason kerhopelaaja, Jarin seloluvut eli pelillinen osaaminen on huomattavasti kovemmalla tasolla.

Tässä yksi esimerkki Jarin lahjomattomuudesta. Pelasimme vastakkain kymmenisen vuotta sitten Mikkelin mestaruusturnauksessa. Keksin pelissä mainion siirron, jossa piili ansa. Toivoin jopa, että Jari huomaisi ansan. Näin ei käynyt ja hän menetti upseerin, muistaakseni menetin itse sotilaan vaihdossa. Tiesin, että Jarilla säilyy mahdollisuudet turnausvoittoon, jos peli päättyy tasan. Häviö vie mestaruusmahdollisuuden.

Minulle riitti, että löysin tuon mainion siirron. Niinpä tarjosin Jarille tasapeliä. Jari ei edes harkinnut ehdotustani vaan sanoi heti: Ei käy, nyt pelataan tosissaan. Pelistä muodostui vielä mielenkiintoinen, mutta minä sen kuitenkin voitin. Ei ole pitkä aika, kun muistelin Jarille tuota peliä. Hän muisti tilanteen ja oli edelleen sitä mieltä, että parempi hävitä rehdisi kuin ottaa vastaa lahjoitettu tasapeli.”

-Pentti Ihonen, Jarin isä